İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

E-twinning Nedir?

05-05-2022

e-Twinning Nedir?

E-twinning okullar için oluşturulmuş çevrimiçi bir proje topluluğudur. Okulların Avrupa boyutunda tanımasına olanak sağlayan e-twinning sayesinde çevrimiçi ortamda bir araya gelerek projeler oluşturabilir, bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanarak beceriler kazanabilir, hem kendi ülkemizden hem farklı ülkelerden dostluklar kurabilir, yabancı dillerini aktif kullanabilir ve kültürler arası etkileşimi güçlendirebiliriz.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

eTwinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık olarak 980.000'den fazla öğretmen üyesi bulunmaktadır. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır. Yaşam Boyu öğrenme Programı kapsamında, Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 31 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 43 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.

Ülkemiz eTwinning'e 2009 yılında dahil olmuştur. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir.

e-Twinning projeleri öğretmenlerin:

10.    Farklı ülkeleri ve farklı kültürleri tanımalarına

katkı sağlamaktadır.

KAYNAK:

Proje çalışmalarımızı e-Twinning sekmesinden takip edebilirsiniz

Z. İpek GÜLTAŞ

e-Twinning Kulübü Okul Temsilcisi